Team Building øvelser – at vælge den rigtige

Når en potentiel ny kunde kalder os og udtrykker en interesse i teambuilding, vi stille et simpelt spørgsmål – hvad vil du opnå ud af det? Du kan blive overrasket over hvor mange mennesker har ikke et svar. Efter en kort pause, kan vi få et svar i retning af “Ja, vi ønsker det skal være sjovt…” og derefter det haler igen.
Hvis du ikke ved, hvad du ønsker fra et teambuilding arrangement, bør ikke du blive overrasket, hvis du ikke får det. Selvfølgelig, kan du få heldige og ramt på den rigtige aktivitet til at levere de resultater, du har brug for selv hvis du ikke var klar over at du ønskede dem dengang. Du kan vinde i lotteriet i næste uge så godt – men det er nok bedst ikke at planlægge for det selv. Ah – “plan”. Nu er der en idé…
Alle gode planer starter med den ønskede slutresultat. Hvad er det, at du forsøger at opnå? Før du vælger en teambuilding aktivitet, vil du sandsynligvis har to typer af mål – session og længere sigt. Sidstnævnte bør hjælpe med at gøre det klart, hvor den tidligere sidder i udviklingsprocessen. Det er behov et teambuilding session at være sker af en grund og har en defineret rolle i retning du mod hvad du forsøger at opnå samlet. Session mål bør være målelige og forstået af holdets ledelse, holdet og udbyderen af aktivitet. Det er skal et teambuilding session nå sin del i udviklingsprocessen.
Du vil opdage, at jeg ikke har nævnt aktiviteten, sig endnu. Det er fordi at vælge det kommer sidste på kontrollisten. Når du ved, hvad du ønsker at opnå, kan du indstille om at finde den aktivitet, der bedst leverer mod dine kriterier. Endnu begynder alt for ofte folk med en idé om hvad de skal gøre i stedet for hvad de ønsker at opnå.
For eksempel er en overraskende fælles åbning kommentar til os “i en tidligere job jeg gik på skattejagt og jeg tror det ville være godt for mit nye hold til at gøre det samme”. Da spurgte “hvorfor?”, er svaret normalt “Nå, det var sjovt”. Det er fint hvis sjovt er det eneste, du leder efter, men det synes sådan et spild, når det er muligt at kombinere sjovt med noget, der også har et punkt til det. Noget, der forbedrer holdet snarere end netop placates det.
Hvis vi spørger “ønsker du at bringe hele holdet tættere sammen?”, og svaret er bekræftende derefter slår en aktivitet, der er naturligt konkurrencedygtig som en skattejagt os som en dårlig idé. Tilsvarende, at tage folk naturligvis individuelle aktiviteter såsom quad-biking eller lerdueskydning ikke den bedste måde at illustrere hvordan man laver holdet mere effektiv.
Så hvad er de centrale elementer i at vælge den rigtige virksomhed? Min erfaring tyder på følgende fire komponenter:
1) det bør være relevante for gruppen. For eksempel, hvis holdet er kontor baseret, vil de kæmpe for at se relevansen af klatring bjergene tilbage på arbejdspladsen – så meget som de kunne nyde det.
2) det bør kræve den samme slags dygtighed sæt og team tilgange, der er nødvendige for den virkelige gruppearbejde. For eksempel, hvis du ønsker et team til at udvikle deres beslutningstagning færdigheder til at forbedre deres effektivitet på arbejdspladsen, skal det have stærke elementer af beslutningstagningen inden for it.
3) det bør være bredt favnende og inkluderende. Det vil sige skal alle gruppemedlemmer være begejstret ved aktiviteten. Aktiviteter er engang valgt af en klike inden for hold til deres egne præferencer og dette kan faktisk delt et hold i stedet bygge det hvis deres tanken om himlen er en eller flere kolleger vision af helvede.
4) det bør have en dokumenteret track record i at levere slags resultater, som du søger for at opnå. Eller du skal stole på Befrieren implicit, hvis det er en ny aktivitet.
Nu lyder der makings af en plan.
Copyright 2006 sandsten Limited