Definere Bull og Bear markeder

Hvis du lytter til meget finansielle nyheder, kan du høre en række ulige sætninger bruges til at beskrive aktiviteterne i aktiemarkedet. Måske er to af de mere forvirrende af disse vilkår “bull market” og “bear marked”… mens disse vilkår er beskrivende for hovedtendenser på tværs af markedet, hvis ikke du ved gør hvad de betyder så disse oplysninger ikke du en hel masse god.

For at hjælpe dig med at få mening ud af tyre og bjørne, denne artikel udarbejder definitioner af hver type af markedet og hvad de betyder for investorer og deres investeringer.

Tyren markeder

En tyr marked er det begreb, der bruges til at beskrive en optimistisk marked, eller en, hvor priserne på aktier og andre værdipapirer, der fortsætter med at stige. Store investorer er normalt mere end villig til at foretage nye investeringer i en tyr marked, fordi de er rimelig sikker på, at de vil kunne tjene en profit på deres investeringer på grund af markedet-wide tendens af vækst og ekspansion.

Hvad en optimistisk marked betyder

Dybest set, en optimistisk marked betyder, at økonomien er godt og at folk er mere villige til at bruge deres penge på investeringer i virksomheder, som de har tillid til. Under en optimistisk marked begynder mange mindre kendte virksomheder at trives fordi de deler noget til fælles med deres velkendte modparter; nogle gange er det blot at være i samme branche som en velfungerende virksomhed.

Selv om der er en masse penge, der gøres med et optimistisk marked, er det vigtigt, at du ikke begynder at tænke, at det er en garanti for succes… aktiemarkedet er meget flygtige og væske, og bare fordi store dele af det synes at være godt dette betyder ikke, at nogle dele ikke kan begynde at falde i værdi uden advarsel.

Mange gange ende optimistisk markederne fordi investorer kunstigt oppumpning prisen for mange bestande med gentagne investeringer, og når bestanden er opdaget at være værd mindre end hvad folk betaler for det markedet skifter fra store mængder Køb til store salg af aktier og andre værdipapirer.

Bear markeder

Modsat af en tyr marked, et bear marked er det begreb, der bruges til at beskrive en pessimistisk marked. I stedet for opadgående ser et pessimistisk markedet processen med aktier og andre værdipapirer bagud falder direkte. Mange store investorer er tilbageholdende med at foretage nye investeringer i en bjørn marked, fordi de ved, at der er en god chance for, at priserne vil falde endnu lavere på grund af markedet-wide tendens til faldende priser og reduceret overskud.

Hvad betyder, et pessimistisk marked

I modsætning til en optimistisk marked betyder et pessimistisk marked normalt at økonomien ikke gør så godt og at folk er mindre villige til at bruge deres penge på investeringer eller noget, de ikke behøver virkelig. Under en pessimistisk marked, mindre kendte virksomheder har en tendens til at kæmpe for at holde sig oven vande og endnu større virksomheder tendens til at have til at foretage nedskæringer eller afskedige medarbejdere, indtil økonomien opfanger igen.

Det er vigtigt at huske at selv om priserne på de fleste bestande er faldende i en pessimistisk marked, det er stadig muligt at tjene penge… især i langsigtede investeringer. Mange virksomheder vil tilbagesøge pessimistiske markeder at vise rekordoverskud i de følgende år, og aktiekurserne vil stige betydeligt.

Købe aktier når priserne er lave kan synes risikabelt på tidspunkter, men i mange tilfælde vil vise sig for at være ganske indbringende ned linjen, skal du holde med investeringen og ride ud af økonomiske problemer.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt: